Forældresamarbejde

Vi inddrager forældrene i det praktiske arbejde i institutionen fx arbejdsdage, forberedelse til fester og vi har brug for en arbejdsom og deltagende bestyrelse. Faglighed og åbenhed i dialogen mellem forældre og personalet, til barnets bedste, vægtes højt. Vi ønsker at blive bedre til det vi gør, og har derfor brug for tilbagemeldinger og samarbejde med forældre men også samarbejde med eksterne fagprofessionelle, som f.eks. psykolog, fysioterapeuter og talepædagoger

Der afholdes startsamtale efter tre måneder og en gang om året en ordineret forældresamtale.

Vi har et årligt forældremøde og indimellem forældrekaffe.

Traditioner og kulturelle oplevelser

Året byder på flere traditioner, og vi starter ethvert år med cafe besøg hos Bager Clausen i Kerteminde,hvor vi spiser kager, som børnene selv hver i sær vælger.

Naturligvis har vi også fastelavnsfest i børnehuset. Vi klæder os ud og slår katten af tønden. Til påske holder vi påskefrokost for alle børn og voksne i huset inden påskeferie.

Vi tager på fællestur til Egeskov Slot. Hvert sommer inviterer vi til Bedsteforældredag med eftermiddagskaffe og masser af kage og et lille indslag fra børnene. Dagen efter er der sommerfest for børn og forældre i telt på legepladsen og hvor der er forskellige aktiviteter.

Vi tar til Kerteminde og spise isvafler i Vaffelhuset og vi fejrer også Sct. hans med børnene i huset.

En af årets store begivenheder er det årlige Halloween, hvor børnehavebørnene og deres forældre hygger sig i mørket med masser af levende lys og "uhyggelig" medbragt mad. De som har lyst har klædt sig ud.

I december inviterer vi bedsteforældre og forældre til at komme og se Luciaoptog tidlig om morgenen den 13. december. Denne måned har vi julefrokost og en nissefest, hvor vi klæder os i rødt og får risengrød. Vi går til julegudstjeneste i Rynkeby kirke.

Året byder sommetider på flere ture ud af huset.

Sociale relationer og nærvær

Vi har tætte bånd i huset mellem Vuggen og Børnehaven og har fælles åbning- og lukningstid.

Vi kommer på besøg hos hinanden i løbet af dagen. Det vil sige, at der er naturlig omsorg for hinanden, stor som lille i huset.

Vi har fælles måltider på de forskellige grupper i løbet af dagen. Da huset er lille og vi har en lille børnegruppe, ja- så er vi kendt med hinanden - på tværs af grupper og afdelinger.

Vi voksne er gode rollemodeller og hjælper børnene med at omgås hinanden med omsorg, respekt og hjælpsomhed.

Udeliv

Tager på ture i området nogen gange med bus, eller på gåben eller på vores el ladcykler.

Vores legeplads byder på alsidige muligheder for fysiske aktiviteter både for store og små børn.

Hvert forår, når de ældste kommende skolebørn forlader børnehaven, tager de nu nye kommende skolebørn ud af huset en gang om ugen, også kaldet Udegruppen. Her er der fokus på at få oplevelser i naturen enten i skov og ved strand men også kulturelle oplevelser fx. Fjord og Bæltcenteret. Her øves der sociale og personlige kompetencer i en mindre gruppe.

Troen på egne evner og rummelighed

Vi arbejder bevidst med at børn i forskellige aldre og udviklingstrin skal gøre det de kan selv og derved opleve troen på sig selv og egne evner: ”Jeg kan selv”.

Vi har højt til loftet og vi vægter at der tages hensyn til forskelligheder og personligheder både ved det enkelte børn og deres familie.

Rynkeby Private Børnehus er medlem af Landsorganisationen Danske Daginstitutioner.